4Grass: platform met innovatieve rekentool voor sportvelden

Strategisch communicatiebureau voor natuur, groenbeheer en energietransitie

Klant 4Grass | Hofmeijer
Looptijd nov 2020 – sept 2021
Tags cultuurtechniek, groenbeheer
URL 4grass.nl

 

Hofmeijer Civiel en Cultuurtechniek in Voorst wil zijn klanten helpen bij het maken van duurzame keuzes op het gebied van sportvelden. De Buitenwacht heeft met de ontwikkeling van een online platform invulling gegeven aan deze ambitie.

Opdracht

Ontwikkel een platform voor ambtenaren en sportverenigingen dat hen ondersteunt bij de keuze voor een zo duurzaam mogelijk type sportveld.

Aanpak

Allereerst hebben we met Hofmeijer het concept 4Grass bedacht en ontwikkeld. Vervolgens is de opdracht afgebakend en zijn stakeholders in kaart gebracht. We hebben met deze partijen gesprekken gevoerd om hun behoeftes en belangen inzichtelijk te maken. Op basis daarvan is het idee voor de rekentool ontstaan en uitgewerkt. Tegelijkertijd is een huisstijl ontworpen en een corporate image gemaakt. Een eerste ontwerp voor de tool is daarna door softwareontwikkelaar Iconica opgezet waarna een externe UX-designer het ontwerp met enkele potentiële gebruikers heeft getest. Op basis van de testresultaten bouwde Iconica de finale werkende versie. In de tussentijd bereidden we de content voor de rest van het platform voor zodat de lancering in september 2021 kon plaatsvinden.

Aanpak

De online rekentool biedt  gebruikers in vier stappen een sportveldadvies op maat. Daarnaast bevat het platform overzichtelijke informatie over de eigenschappen van verschillende veldtypen. De milieu-impact krijgt dankzij de certificaten van NL Greenlabel veel aandacht. Tevens is de lancering met opening op locatie en artikelen in vakmedia begeleid.

Meer cases

NL Greenlabel

Met verschillende duurzaamheidslabels en een betrokken partnernetwerk zet NL Greenlabel zich in voor een duurzame en natuurinclusieve leefomgeving. Tijdens een detacheringsperiode heeft De Buitenwacht de identiteit van de organisatie aangescherpt.

4Grass | Hofmeijer

Hofmeijer Civiel en Cultuurtechniek in Voorst wil hun klanten helpen bij het maken van duurzame keuzes op het gebied van sportvelden. De Buitenwacht heeft met de ontwikkeling van een platform voor sportvelden invulling gegeven aan deze ambitie.

H2arvester

H2arvester is een totaaloplossing voor de opwek en opslag van duurzame energie op het boerenbedrijf. De Buitenwacht stelde als Innovatiemakelaar een businessplan op met perspectief.

EBNE

EBNE is een congres waar Duitse en Nederlandse ondernemers uit de Euregio elkaar kunnen ontmoeten. De Buitenwacht faciliteerde als projectleider.

Welnu

Welnu ontwikkelt de volgende generatie infraroodpanelen. De panelen presteren in elk opzicht uitstekend, toch worden ze nog niet breed toegepast binnen de warmtetransitie. Een goede dialoog met afnemers en eindgebruikers zal daar verandering in brengen.

H+L

H+L maakt stalsystemen die tegemoet komen aan de natuurlijke behoeften van varkens. De Buitenwacht ontwikkelde een passende identiteit.
Vorige
Volgende
De Buitenwacht strategisch communicatiebureau voor natuur, groenbeheer en energietransitie stakeholdersanalyse participatie
Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt op onze website.