4Grass: platform met innovatieve rekentool voor sportvelden

Strategisch communicatiebureau voor natuur, groenbeheer en energietransitie

Klant 4Grass | Hofmeijer
Looptijd nov 2020 – sept 2021
Tags cultuurtechniek, groenbeheer
URL 4grass.nl

 

Hofmeijer Civiel en Cultuurtechniek in Voorst wil zijn klanten helpen bij het maken van duurzame keuzes op het gebied van sportvelden. De Buitenwacht heeft met de ontwikkeling van een online platform invulling gegeven aan deze ambitie.

Opdracht

Ontwikkel een platform voor ambtenaren en sportverenigingen dat hen ondersteunt bij de keuze voor een zo duurzaam mogelijk type sportveld.

Aanpak

Samen met Hofmeijer is het concept 4Grass ontwikkeld. Vervolgens is de opdracht afgebakend en zijn stakeholders in kaart gebracht. We hebben met deze partijen gesprekken gevoerd om hun behoeftes en belangen inzichtelijk te maken. Op basis daarvan is het idee voor de rekentool ontstaan en uitgewerkt. Tegelijkertijd is door Ron Maandag een huisstijl ontworpen en een corporate image gemaakt. Een eerste ontwerp voor de tool is daarna door softwareontwikkelaar Iconica opgezet waarna een externe UX-designer het ontwerp met enkele potentiële gebruikers heeft getest. Op basis van de testresultaten bouwde Iconica de finale werkende versie. In de tussentijd bereidden we de content voor de rest van het platform voor zodat de lancering in september 2021 kon plaatsvinden.

Aanpak

De online rekentool biedt gebruikers in vier stappen een sportveldadvies op maat. Daarnaast bevat het platform overzichtelijke informatie over de eigenschappen van verschillende veldtypen. De milieu-impact krijgt dankzij de certificaten van NL Greenlabel veel aandacht. Tevens is de lancering met opening op locatie en artikelen in vakmedia begeleid.

Meer cases

RMS | Laarberg

Het gebrek aan stakeholdersmanagement leidt tot de teloorgang van een prestigieus duurzaam initiatief

waardewenders | voorBIJpapier

De Buitenwacht sprak met betrokkenen van waardewenders om de potentie van voorBIJpapier in kaart te brengen.

Waterstofboeren

Waterstofboeren ondersteunt agrarische ondernemers die waterstof willen opwekken. De Buitenwacht helpt bij positionering en belangenbehartiging.

Zoontjens

Als leverancier van verharde daken is de positie van Zoontjens ijzersterk. Dit ligt anders bij groeimarkt die bestaat uit multifunctionele of intensieve groendaken. De Buitenwacht onderzoekt of Zoontjens ook in deze markt een toonaangevende rol kan spelen.

NL Greenlabel

Met verschillende duurzaamheidslabels en een betrokken partnernetwerk zet NL Greenlabel zich in voor een duurzame en natuurinclusieve leefomgeving. Tijdens een detacheringsperiode heeft De Buitenwacht de identiteit van de organisatie aangescherpt.

4Grass | Hofmeijer

Hofmeijer Civiel en Cultuurtechniek in Voorst wil hun klanten helpen bij het maken van duurzame keuzes op het gebied van sportvelden. De Buitenwacht heeft met de ontwikkeling van een platform voor sportvelden invulling gegeven aan deze ambitie.
Vorige
Volgende
De Buitenwacht strategisch communicatiebureau voor natuur, groenbeheer en energietransitie stakeholdersanalyse participatie
Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt op onze website.