4Grass: platform met innovatieve rekentool voor sportvelden

Intermediairs voor duurzame initiatieven

Klant 4Grass | Hofmeijer
Looptijd nov 2020 – sept 2021
Tags cultuurtechniek, groenbeheer
URL 4grass.nl

 

Hofmeijer Civiel en Cultuurtechniek in Voorst wil zijn klanten helpen bij het maken van duurzame keuzes op het gebied van sportvelden. De Buitenwacht heeft met de ontwikkeling van een online platform invulling gegeven aan deze ambitie.

Opdracht

Ontwikkel een platform voor ambtenaren en sportverenigingen dat hen ondersteunt bij de keuze voor een zo duurzaam mogelijk type sportveld.

Aanpak

Samen met Hofmeijer is het concept 4Grass ontwikkeld. Vervolgens is de opdracht afgebakend en zijn stakeholders in kaart gebracht. We hebben met deze partijen gesprekken gevoerd om hun behoeftes en belangen inzichtelijk te maken. Op basis daarvan is het idee voor de rekentool ontstaan en uitgewerkt. Tegelijkertijd is door Ron Maandag een huisstijl ontworpen en een corporate image gemaakt. Een eerste ontwerp voor de tool is daarna door softwareontwikkelaar Iconica opgezet waarna een externe UX-designer het ontwerp met enkele potentiële gebruikers heeft getest. Op basis van de testresultaten bouwde Iconica de finale werkende versie. In de tussentijd bereidden we de content voor de rest van het platform voor zodat de lancering in september 2021 kon plaatsvinden.

Aanpak

De online rekentool biedt gebruikers in vier stappen een sportveldadvies op maat. Daarnaast bevat het platform overzichtelijke informatie over de eigenschappen van verschillende veldtypen. De milieu-impact krijgt dankzij de certificaten van NL Greenlabel veel aandacht. Tevens is de lancering met opening op locatie en artikelen in vakmedia begeleid.

Meer cases

Sunrise-ir

In februari is onderzoeksproject Sunrise-ir officieel van start gegaan. Dit is het begin van een vierjarig onderzoeksproject met als doel: het ontwikkelen van een effectief en comfortabel verwarmingssysteem met onder andere infraroodpanelen, dat geschikt is voor bewoners van sociale huurwoningen.

Duurzame Bedrijven

De Buitenwacht geeft begeleiding en advies op maat bij verduurzaming van bedrijfspanden binnen hun bestaande netwerkaansluiting.

Soteq

Soteq is in ontwikkeling van een specialist in zonnepanelen naar een adviseur die bedrijven en particulieren begeleidt bij het benutten van duurzame elektriciteit. Daarnaast levert het bedrijf systemen en besturingen.

Gemeente Almere

In opdracht van de gemeente Almere onderzocht de Buitenwacht of non-infill kunstgrasvelden bevallen bij voetbalspelers. Non-infill velden zijn niet ingestrooid met korrels.

RMS | Laarberg

Het gebrek aan stakeholdersmanagement leidt tot de teloorgang van een prestigieus duurzaam initiatief

waardewenders | voorBIJpapier

De Buitenwacht sprak met betrokkenen van waardewenders om de potentie van voorBIJpapier in kaart te brengen.
Vorige
Volgende
De Buitenwacht strategisch communicatiebureau voor natuur, groenbeheer en energietransitie stakeholdersanalyse participatie
Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt op onze website.