Duurzame Bedrijven

Intermediairs voor duurzame initiatieven

Looptijd februari 2024 – heden
Tags verduurzaming, bedrijven, stage

Opdracht

De Buitenwacht geeft begeleiding en advies op maat bij verduurzaming van bedrijfspanden binnen hun bestaande netwerkaansluiting. 

Achtergrond

Jelle is stagiair bij De Buitenwacht, met de opdracht om bij te dragen aan het verduurzamen van bedrijfspanden. Zijn studie Klimaat & Management motiveert hem om praktische oplossingen te vinden. Deze stage biedt hem de kans om zijn kennis toe te passen en zichzelf te ontwikkelen op het gebied van energietransitie en netwerkcongestie. Hij kijkt ernaar uit te leren hoe duurzame initiatieven kunnen worden toegepast en hoe congestie kan worden aangepakt, terwijl hij rekening houdt met de doelstellingen en wensen van bedrijven.

Aanpak

Wij gaan bij De Buitenwacht methodisch te werk. We geloven in goede communicatie. Daarom beginnen we met het spreken van mensen binnen het bedrijf. Door naar ideeën en behoeften te luisteren, krijg je een beter begrip te krijgen van wat er speelt. Ook analyseren we gegevens zoals energieverbruik, ruimtegebruik en eventuele al aanwezige duurzame initiatieven. Op basis van deze gegevens worden berekeningen gemaakt en wordt er gezocht naar praktische en haalbare oplossingen. 

Via deze aanpak wordt er advies op maat geboden dat niet alleen technisch onderbouwd is, maar ook rekening houdt met de omstandigheden van elk bedrijf. Op deze manier wordt er bijgedragen aan de verduurzaming, terwijl ook de belangen van betrokkenen behartigd worden.

Meer cases

Sunrise-ir

In februari is onderzoeksproject Sunrise-ir officieel van start gegaan. Dit is het begin van een vierjarig onderzoeksproject met als doel: het ontwikkelen van een effectief en comfortabel verwarmingssysteem met onder andere infraroodpanelen, dat geschikt is voor bewoners van sociale huurwoningen.

Duurzame Bedrijven

De Buitenwacht geeft begeleiding en advies op maat bij verduurzaming van bedrijfspanden binnen hun bestaande netwerkaansluiting.

Soteq

Soteq is in ontwikkeling van een specialist in zonnepanelen naar een adviseur die bedrijven en particulieren begeleidt bij het benutten van duurzame elektriciteit. Daarnaast levert het bedrijf systemen en besturingen.

Gemeente Almere

In opdracht van de gemeente Almere onderzocht de Buitenwacht of non-infill kunstgrasvelden bevallen bij voetbalspelers. Non-infill velden zijn niet ingestrooid met korrels.

RMS | Laarberg

Het gebrek aan stakeholdersmanagement leidt tot de teloorgang van een prestigieus duurzaam initiatief

waardewenders | voorBIJpapier

De Buitenwacht sprak met betrokkenen van waardewenders om de potentie van voorBIJpapier in kaart te brengen.
Vorige
Volgende
De Buitenwacht strategisch communicatiebureau voor natuur, groenbeheer en energietransitie stakeholdersanalyse participatie
Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt op onze website.