EBNE: Duitse en Nederlandse ondernemers verzamelen rondom waterstof

Strategisch communicatiebureau voor natuur, groenbeheer en energietransitie

Klant EBNE
Looptijd sept 19 – okt 20
Tags duurzaamheid

EBNE waterstof duurzame logistiek organisatie

EBNE is een congres over waterstof voor Duitse en Nederlandse ondernemers uit de Euregio. Bureau Ben faciliteerde als projectleider.

Opdracht

Bevorder de ontmoeting en samenwerking van Nederlandse en Duitse bedrijven uit het Euregiogebied (West-Münsterland, Achterhoek en Twente) om de economische ontwikkeling te stimuleren.

Aanpak

Twaalf publieke en private samenwerkingsverbanden in de Euregio hebben de ambitie om ondernemers aan weerszijden van de grens meer te laten samenwerken. De basis hiervoor is het creëren van gelegenheden om elkaar te ontmoeten. Hiervoor richtten ze de stichting EBNE, Euregio Business Netwerk Event, op.

De Buitenwacht kreeg de functie van projectleider toegewezen. Nadat we ondersteuning boden bij het oprichten van de stichting, bestond onze opdracht uit het organiseren van een congres met als thema waterstof. Het congres stond in de startblokken toen de Corona-epidemie uitbrak. Het congres werd noodgedwongen uitgesteld.

De belangstelling voor het onderwerp waterstof groeide ondertussen. Dit bleek ook al uit het grote aantal aanmeldingen voor het congres. Om contact te houden met de achterban werd het plan opgevat om een online talkshow te organiseren over dit onderwerp met topdeskundigen uit Duitsland en Nederland. Deze talkshow zou als opstapje dienen voor een later te houden congres. Immers, de doelstelling van EBNE, namelijk om ondernemers te laten ontmoeten, bleef onverminderd gehandhaafd.

Met steun van het EBNE-team stelden we een programma samen waar bestuurders, wetenschappers en ondernemers uit het bedrijfsleven aan deelnamen. Daarnaast maakten we reportages op locaties in Nederland en Duitsland waar zich ontwikkelingen voordoen op het gebied van waterstof.

De opname vond plaats in de showroom van een autodealer die onder andere waterstofauto’s levert. De presentatie was in handen van de tweetalige presentatrice Sina Kuipers uit Duitsland. Excellent Videoproducties verzorgde de opnames met de diverse deskundigen in Duitsland en Nederland. In oktober 2020 werd het programma online gezet.

Resultaat

Een uur durende talkshow met discussie over de potentie van waterstof met Duitse en Nederlandse experts en reportages van initiatieven in het Euregiogebied.

Meer cases

RMS | Laarberg

Het gebrek aan stakeholdersmanagement leidt tot de teloorgang van een prestigieus duurzaam initiatief

waardewenders | voorBIJpapier

De Buitenwacht sprak met betrokkenen van waardewenders om de potentie van voorBIJpapier in kaart te brengen.

Waterstofboeren

Waterstofboeren ondersteunt agrarische ondernemers die waterstof willen opwekken. De Buitenwacht helpt bij positionering en belangenbehartiging.

Zoontjens

Als leverancier van verharde daken is de positie van Zoontjens ijzersterk. Dit ligt anders bij groeimarkt die bestaat uit multifunctionele of intensieve groendaken. De Buitenwacht onderzoekt of Zoontjens ook in deze markt een toonaangevende rol kan spelen.

NL Greenlabel

Met verschillende duurzaamheidslabels en een betrokken partnernetwerk zet NL Greenlabel zich in voor een duurzame en natuurinclusieve leefomgeving. Tijdens een detacheringsperiode heeft De Buitenwacht de identiteit van de organisatie aangescherpt.

4Grass | Hofmeijer

Hofmeijer Civiel en Cultuurtechniek in Voorst wil hun klanten helpen bij het maken van duurzame keuzes op het gebied van sportvelden. De Buitenwacht heeft met de ontwikkeling van een platform voor sportvelden invulling gegeven aan deze ambitie.
Vorige
Volgende
De Buitenwacht strategisch communicatiebureau voor natuur, groenbeheer en energietransitie stakeholdersanalyse participatie
Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt op onze website.