Non-infill voetbalvelden: een duurzaam alternatief

Intermediairs voor duurzame initiatieven

Klant Gemeente Almere
Looptijd februari – november 2023
Tags non-infill kunstgras, voetbalveld

In opdracht van de gemeente Almere onderzocht de Buitenwacht of non-infill kunstgrasvelden bevallen bij voetbalspelers. Non-infill velden zijn niet ingestrooid met korrels.

Opdracht

De opdracht van gemeente Almere luidt: ‘Onderzoek hoe tevreden voetbalspelers zijn over het spelen op non-infill kunstgrasvelden en of zij deze velden zien als een goed alternatief voor regulier kunstgras.’

Aanpak

De data werden in het voetbalseizoen 2022-2023 verzameld bij twee voetbalverenigingen in Almere. Er zijn 106 spelers geïnterviewd tijdens en na wedstrijden. De resultaten zijn geanalyseerd op basis van spelerseigenschappen, zoals teampositie en ervaring met non-infill velden, en omstandigheden zoals weer en wedstrijduitslag.

Resultaat

De gemeente Almere heeft inzicht gekregen in de tevredenheid over de velden: er is gebleken dat ze een goed alternatief zijn voor reguliere kunstgrasvelden. In het voetbalseizoen 2023-2024 doet De Buitenwacht onderzoek naar non-infill kunstgrasvelden bij 4 voetbalverenigingen in Almere.

Meer cases

Sunrise-ir

In februari is onderzoeksproject Sunrise-ir officieel van start gegaan. Dit is het begin van een vierjarig onderzoeksproject met als doel: het ontwikkelen van een effectief en comfortabel verwarmingssysteem met onder andere infraroodpanelen, dat geschikt is voor bewoners van sociale huurwoningen.

Duurzame Bedrijven

De Buitenwacht geeft begeleiding en advies op maat bij verduurzaming van bedrijfspanden binnen hun bestaande netwerkaansluiting.

Soteq

Soteq is in ontwikkeling van een specialist in zonnepanelen naar een adviseur die bedrijven en particulieren begeleidt bij het benutten van duurzame elektriciteit. Daarnaast levert het bedrijf systemen en besturingen.

Gemeente Almere

In opdracht van de gemeente Almere onderzocht de Buitenwacht of non-infill kunstgrasvelden bevallen bij voetbalspelers. Non-infill velden zijn niet ingestrooid met korrels.

RMS | Laarberg

Het gebrek aan stakeholdersmanagement leidt tot de teloorgang van een prestigieus duurzaam initiatief

waardewenders | voorBIJpapier

De Buitenwacht sprak met betrokkenen van waardewenders om de potentie van voorBIJpapier in kaart te brengen.
Vorige
Volgende
De Buitenwacht strategisch communicatiebureau voor natuur, groenbeheer en energietransitie stakeholdersanalyse participatie
Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt op onze website.