Zonder vertraging werken aan de Energietransitie

samenwerken energietransitie kennisdocument participatie stakeholdersanalyse

Vraag kosteloos je Kennisdocument Samenwerken aan de Energietransitie aan!

 

 

 

Hoofdstuk uit het Kennisdocument Samenwerken aan de Energietransitie.

Slechte samenwerking kost tijd, geld en vooral plezier

In de energietransitie ben je aangewezen op partners. Samen bouw je een product, ontwikkel je een dienst of realiseer je een project. Als de samenwerking om wat voor reden dan ook stroef verloopt, is dit in een meerdere opzichten schadelijk.

  • Je bent kostbare tijd kwijt aan het herstellen van relaties en het oplossen van misverstanden. Deze tijd is een veelvoud van de tijd die je zou investeren bij het begin en tijdens het project aan het investeren in goede relaties.
  • Je partners zijn onvoldoende gemotiveerd. Ze reageren niet of te laat en tonen weinig interesse. Je hebt wel eens het gevoel dat er geen gezamenlijk belang is; dat jij de kar trekt en de rest zich laat meeslepen. Je voelt je in de steek gelaten.
  • Je ervaart weerstand uit onverwachte hoek. Partijen die je niet zag staan of wilde zien, laten opeens van zich horen. Ze stellen eisen of organiseren zich tegen de plannen. Hoe later de weerstand in het proces komt, des groter de problemen.
  • Je hebt niet de juiste ingangen bij de partijen die ertoe doen. Pogingen om bij een belangrijke organisatie aan tafel te komen, leveren niets op. Nog frustrerender is het feit dat je niet begrijpt waarom jouw pogingen steeds stranden.
  • Alternatieve oplossingen van concurrenten worden wel geaccepteerd en gewaardeerd.
  • Op langere termijn zijn vastlopende projecten schadelijk voor jouw organisatie. Ze loopt financiële, materiële en reputatieschade op waardoor het rendement voor investeerders (te) laag is. Daarnaast zal de ontwikkeling van de organisatie achterblijven bij die van de concurrenten. In het ergste geval dreigt faillissement.
 
 

In het kennisdocument lees je hoe je stap voor stap een goede samenwerking met jouw partners en overige stakeholders opbouwt. Hiermee voorkom je een slechte samenwerking met de hier genoemde  schadelijke gevolgen.

Wil je het hele document ontvangen? Laat dan hieronder je mailadres achter!

Meer weten?

Waar kunnen wij het document
naar toe sturen?

De Buitenwacht strategisch communicatiebureau voor natuur, groenbeheer en energietransitie stakeholdersanalyse participatie
Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt op onze website.