Een gloednieuwe all electric specialist

Intermediairs voor duurzame initiatieven

Klant Soteq
Looptijd november 2023 – heden
Tags cases

Opdracht

Begeleid Soteq in de ontwikkeling van een installateur van zonnepanelen naar een all electric specialist.

Achtergrond

Installatiebedrijf Soteq en De Buitenwacht zien dat steeds meer particulieren en bedrijven gebruik willen maken van zelf opgewekte zonne-energie omdat deze steeds goedkoper wordt. Vanwege netwerkcongestie is elektriciteit terugleveren en afnemen aan beperkingen onderhevig. Daarom is er een groeiende behoefte aan advies en voorzieningen voor energiemanagement in bedrijven en woningen.

Soteq is in ontwikkeling van een specialist in zonnepanelen naar een adviseur die bedrijven en particulieren begeleidt bij het benutten van duurzame elektriciteit. Daarnaast levert het bedrijf systemen en besturingen.

Aanpak

Soteq wordt bij de ontwikkeling naar een all electric adviseur begeleid door De Buitenwacht. Wij hebben expertise en ervaring op het gebied van duurzaamheid en beschikken over een uitgebreid netwerk. Bovendien speelt Soteq een rol in onze projecten.

Samen met Soteq stellen wij een businessplan op, werken we aan het opbouwen van een effectieve organisatie en stellen wij een marketing- en een financieel plan op. Belangrijk is dat wij vanaf de start van de samenwerking concrete acties uitvoeren voor het ontwikkelen van markten. De eerste richt zich op het verduurzamen van bedrijven die qua elektriciteitsverbruik worden gerekend tot de kleinverbruikers.

Meer cases

Sunrise-ir

In februari is onderzoeksproject Sunrise-ir officieel van start gegaan. Dit is het begin van een vierjarig onderzoeksproject met als doel: het ontwikkelen van een effectief en comfortabel verwarmingssysteem met onder andere infraroodpanelen, dat geschikt is voor bewoners van sociale huurwoningen.

Duurzame Bedrijven

De Buitenwacht geeft begeleiding en advies op maat bij verduurzaming van bedrijfspanden binnen hun bestaande netwerkaansluiting.

Soteq

Soteq is in ontwikkeling van een specialist in zonnepanelen naar een adviseur die bedrijven en particulieren begeleidt bij het benutten van duurzame elektriciteit. Daarnaast levert het bedrijf systemen en besturingen.

Gemeente Almere

In opdracht van de gemeente Almere onderzocht de Buitenwacht of non-infill kunstgrasvelden bevallen bij voetbalspelers. Non-infill velden zijn niet ingestrooid met korrels.

RMS | Laarberg

Het gebrek aan stakeholdersmanagement leidt tot de teloorgang van een prestigieus duurzaam initiatief

waardewenders | voorBIJpapier

De Buitenwacht sprak met betrokkenen van waardewenders om de potentie van voorBIJpapier in kaart te brengen.
Vorige
Volgende
De Buitenwacht strategisch communicatiebureau voor natuur, groenbeheer en energietransitie stakeholdersanalyse participatie
Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt op onze website.