Sunrise-ir: infraroodverwarming voor sociale huurwoningen

Intermediairs voor duurzame initiatieven

Looptijd 2024 – 2028
Project website www.sunrise-ir.nl

Opdracht

In 2024 is onderzoeksproject Sunrise-ir officieel van start gegaan. Dit is het begin van een vierjarig onderzoeksproject met als doel: het ontwikkelen van een effectief en comfortabel verwarmingssysteem met onder andere infraroodpanelen, dat geschikt is voor bewoners van sociale huurwoningen.

De Buitenwacht verzorgt de projectleiding en voert een deel van het onderzoek bij de bewoners uit.

Aanpak

In het najaar van 2024 installeren we de systemen in een reeks woningen van 3 woningcorporaties, verspreid door Nederland. Gedurende het stookseizoen verzamelen we feedback, onder andere door middel van interviews met bewoners en technische metingen. We gebruiken de feedback om de apparatuur en besturing te verbeteren en passen dit het jaar erop toe in een nieuwe reeks woningen. In totaal onderzoeken we 4 jaar.

Resultaat

We streven naar lagere energiekosten, tevreden bewoners en een vermindering van de milieu-impact. We kijken ernaar uit om onze bevindingen te delen en bij te dragen aan de verduurzaming van huurwoningen in Nederland.

In 2028 wordt het onderzoek afgerond. Dan stellen we alle woningcorporaties op de hoogte van de resultaten. Zo kunnen zij beter kiezen hoe ze de huurwoningen het beste kunnen verduurzamen.

Meer cases

Sunrise-ir

In februari is onderzoeksproject Sunrise-ir officieel van start gegaan. Dit is het begin van een vierjarig onderzoeksproject met als doel: het ontwikkelen van een effectief en comfortabel verwarmingssysteem met onder andere infraroodpanelen, dat geschikt is voor bewoners van sociale huurwoningen.

Duurzame Bedrijven

De Buitenwacht geeft begeleiding en advies op maat bij verduurzaming van bedrijfspanden binnen hun bestaande netwerkaansluiting.

Soteq

Soteq is in ontwikkeling van een specialist in zonnepanelen naar een adviseur die bedrijven en particulieren begeleidt bij het benutten van duurzame elektriciteit. Daarnaast levert het bedrijf systemen en besturingen.

Gemeente Almere

In opdracht van de gemeente Almere onderzocht de Buitenwacht of non-infill kunstgrasvelden bevallen bij voetbalspelers. Non-infill velden zijn niet ingestrooid met korrels.

RMS | Laarberg

Het gebrek aan stakeholdersmanagement leidt tot de teloorgang van een prestigieus duurzaam initiatief

waardewenders | voorBIJpapier

De Buitenwacht sprak met betrokkenen van waardewenders om de potentie van voorBIJpapier in kaart te brengen.
Vorige
Volgende
De Buitenwacht strategisch communicatiebureau voor natuur, groenbeheer en energietransitie stakeholdersanalyse participatie
Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt op onze website.