Welnu: nieuwe generatie infraroodpanelen vermarkten

Intermediairs voor duurzame initiatieven

Klant Welnu
Looptijd jan 2020 – heden
Tags warmtetransitie, gebouwde omgeving
URL welnu.org

Welnu ontwikkelt de volgende generatie infraroodpanelen. De panelen presteren in elk opzicht uitstekend, toch worden ze nog niet breed toegepast binnen de warmtetransitie. Een goede dialoog met afnemers en eindgebruikers zal daar verandering in brengen.

Opdracht

Ondersteun Welnu bij het ontwikkelen van een identiteit voor het bedrijf, de introductie in de markt en het aanspreken van doelgroepen.

Aanpak

In samenspraak met de directie is een identiteit ontwikkeld voor deze ‘Miele onder de infraroodpanelen’. Verschillende uitingen, waaronder een uitgebreide website, begeleidden de marktintroductie in maart 2020. Gedurende de uitrol bleken er, naast de Corona-maatregelen, verschillende uitdagingen te zijn die de concurrentie met andere type warmte-oplossingen compliceren. Een van de voornaamste uitdagingen is de scepsis in de markt over infrarood. Daarom is besloten om middels publiekprivate onderzoeken te onderbouwen dat de panelen van Welnu als volwaardige en comfortabele hoofdverwarming fungeren. Daarbij zetten we de gebruiker steeds centraal.

Resultaat en impact

Welnu heeft een naam opgebouwd onder bouwers, investeerders en consumenten als de nieuwe generatie infraroodpanelen. Door middel van een representatieve website en informatieve communicatiemiddelen wordt dit beeld op eigen kanalen en in vakmedia versterkt.

Meer cases

Sunrise-ir

In februari is onderzoeksproject Sunrise-ir officieel van start gegaan. Dit is het begin van een vierjarig onderzoeksproject met als doel: het ontwikkelen van een effectief en comfortabel verwarmingssysteem met onder andere infraroodpanelen, dat geschikt is voor bewoners van sociale huurwoningen.

Duurzame Bedrijven

De Buitenwacht geeft begeleiding en advies op maat bij verduurzaming van bedrijfspanden binnen hun bestaande netwerkaansluiting.

Soteq

Soteq is in ontwikkeling van een specialist in zonnepanelen naar een adviseur die bedrijven en particulieren begeleidt bij het benutten van duurzame elektriciteit. Daarnaast levert het bedrijf systemen en besturingen.

Gemeente Almere

In opdracht van de gemeente Almere onderzocht de Buitenwacht of non-infill kunstgrasvelden bevallen bij voetbalspelers. Non-infill velden zijn niet ingestrooid met korrels.

RMS | Laarberg

Het gebrek aan stakeholdersmanagement leidt tot de teloorgang van een prestigieus duurzaam initiatief

waardewenders | voorBIJpapier

De Buitenwacht sprak met betrokkenen van waardewenders om de potentie van voorBIJpapier in kaart te brengen.
Vorige
Volgende
De Buitenwacht strategisch communicatiebureau voor natuur, groenbeheer en energietransitie stakeholdersanalyse participatie
Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt op onze website.