Welnu: nieuwe generatie infraroodpanelen vermarkten

Strategisch communicatiebureau voor natuur, groenbeheer en energietransitie

Klant Welnu
Looptijd jan 2020 – heden
Tags warmtetransitie, gebouwde omgeving
URL welnu.org

Welnu ontwikkelt de volgende generatie infraroodpanelen. De panelen presteren in elk opzicht uitstekend, toch worden ze nog niet breed toegepast binnen de warmtetransitie. Een goede dialoog met afnemers en eindgebruikers zal daar verandering in brengen.

Opdracht

Ondersteun Welnu bij het ontwikkelen van een identiteit voor het bedrijf, de introductie in de markt en het aanspreken van doelgroepen.

Aanpak

In samenspraak met de directie is een identiteit ontwikkeld voor deze ‘Miele onder de infraroodpanelen’. Verschillende uitingen, waaronder een uitgebreide website, begeleidden de marktintroductie in maart 2020. Gedurende de uitrol bleken er, naast de Corona-maatregelen, verschillende uitdagingen te zijn die de concurrentie met andere type warmte-oplossingen compliceren. Een van de voornaamste uitdagingen is de scepsis in de markt over infrarood. Daarom is besloten om middels publiekprivate onderzoeken te onderbouwen dat de panelen van Welnu als volwaardige en comfortabele hoofdverwarming fungeren. Daarbij zetten we de gebruiker steeds centraal.

Resultaat en impact

Welnu heeft een naam opgebouwd onder bouwers, investeerders en consumenten als de nieuwe generatie infraroodpanelen. Door middel van een representatieve website en informatieve communicatiemiddelen wordt dit beeld op eigen kanalen en in vakmedia versterkt.

Meer cases

RMS | Laarberg

Het gebrek aan stakeholdersmanagement leidt tot de teloorgang van een prestigieus duurzaam initiatief

waardewenders | voorBIJpapier

De Buitenwacht sprak met betrokkenen van waardewenders om de potentie van voorBIJpapier in kaart te brengen.

Waterstofboeren

Waterstofboeren ondersteunt agrarische ondernemers die waterstof willen opwekken. De Buitenwacht helpt bij positionering en belangenbehartiging.

Zoontjens

Als leverancier van verharde daken is de positie van Zoontjens ijzersterk. Dit ligt anders bij groeimarkt die bestaat uit multifunctionele of intensieve groendaken. De Buitenwacht onderzoekt of Zoontjens ook in deze markt een toonaangevende rol kan spelen.

NL Greenlabel

Met verschillende duurzaamheidslabels en een betrokken partnernetwerk zet NL Greenlabel zich in voor een duurzame en natuurinclusieve leefomgeving. Tijdens een detacheringsperiode heeft De Buitenwacht de identiteit van de organisatie aangescherpt.

4Grass | Hofmeijer

Hofmeijer Civiel en Cultuurtechniek in Voorst wil hun klanten helpen bij het maken van duurzame keuzes op het gebied van sportvelden. De Buitenwacht heeft met de ontwikkeling van een platform voor sportvelden invulling gegeven aan deze ambitie.
Vorige
Volgende
De Buitenwacht strategisch communicatiebureau voor natuur, groenbeheer en energietransitie stakeholdersanalyse participatie
Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt op onze website.