Zoontjens: samen multifunctionele daken ontwikkelen

Intermediairs voor duurzame initiatieven

Klant Zoontjens
Looptijd oktober 2021 – januari 2022
Tags groenvoorziening, multifunctionele daken
URL zoontjens.nl

 

Zoontjens multifunctionele daken

Als leverancier van verharde daken is de positie van Zoontjens ijzersterk. Dit ligt anders bij de groeimarkt die bestaat uit multifunctionele en intensieve daken. De Buitenwacht onderzoekt hoe Zoontjens ook in deze sector een toonaangevende rol kan spelen.

Opdracht

Inventariseer hoe dakhoveniers denken over de producten van Zoontjens en mogelijke samenwerkingen.

Aanpak

Samen met Zoontjens zijn vier stakeholders bepaalt die in aanmerking komen voor deelname aan het stakeholdersonderzoek. Dit zijn allemaal dakhoveniers die een centrale rol spelen in het ontwikkelen van multifunctionele daken voor nieuwbouw en bestaande bouw. De vier partijen vormen een representatieve afspiegeling: van kleine innovatieve spelers tot landelijke spelers met meerdere vestigingen. Middels interviews verkennen wij vervolgens hoe deze partijen opereren, beslissingen nemen en hoe ze de rol van verharding op groene en multifunctionele daken beschouwen. Wij verwerken de resultaten in een verslag dat door Zoontjens wordt gebruikt voor ontwikkeling van de strategie.

Resultaat

Aan de hand van de resultaten van de interviews worden aanbevelingen voor Zoontjens op het gebied van positionering en samenwerking geformuleerd.

Afbeeldingen van De Groene Kaap in Rotterdam (© Zoontjens)

Meer cases

Sunrise-ir

In februari is onderzoeksproject Sunrise-ir officieel van start gegaan. Dit is het begin van een vierjarig onderzoeksproject met als doel: het ontwikkelen van een effectief en comfortabel verwarmingssysteem met onder andere infraroodpanelen, dat geschikt is voor bewoners van sociale huurwoningen.

Duurzame Bedrijven

De Buitenwacht geeft begeleiding en advies op maat bij verduurzaming van bedrijfspanden binnen hun bestaande netwerkaansluiting.

Soteq

Soteq is in ontwikkeling van een specialist in zonnepanelen naar een adviseur die bedrijven en particulieren begeleidt bij het benutten van duurzame elektriciteit. Daarnaast levert het bedrijf systemen en besturingen.

Gemeente Almere

In opdracht van de gemeente Almere onderzocht de Buitenwacht of non-infill kunstgrasvelden bevallen bij voetbalspelers. Non-infill velden zijn niet ingestrooid met korrels.

RMS | Laarberg

Het gebrek aan stakeholdersmanagement leidt tot de teloorgang van een prestigieus duurzaam initiatief

waardewenders | voorBIJpapier

De Buitenwacht sprak met betrokkenen van waardewenders om de potentie van voorBIJpapier in kaart te brengen.
Vorige
Volgende
De Buitenwacht strategisch communicatiebureau voor natuur, groenbeheer en energietransitie stakeholdersanalyse participatie
Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt op onze website.